В началото на месеца биткойнът се понижи за втори ден на фона

...
В началото на месеца биткойнът се понижи за втори ден на фона
Коментари Харесай

Защо биткойнът се срина с 5000 долара за 24 часа?

В началото на месеца биткойнът се намали за втори ден на фона на повишаващата се рентабилност на държавните скъпи бумаги и силата на щатския $, оповестява CNBC. 

Водещата криптовалута се намали с повече от 4,76% до 66 134,00 $, с което двудневната ѝ загуба доближи 7%, съгласно Coin Metrics. В един миг тя падна до 64 572 $. 

В понеделник сутринта тя се търгуваше на равнища от към 70 000 $, преди да излязат данни, показващи растеж в индустриалния бранш за първи път от септември 2022 година насам и залозите на вложителите за понижаване на лихвите през юни да стартират да се охлаждат. Понастоящем биткойнът се е отклонил от най-високата си стойност за всички времена, достигната на 14 март, с към 11%. 

Етер се намали дружно с него, губейки 5,6% и търгувайки се за 3 240,27 $.

Междувременно доходността на 10-годишните американски държавни скъпи бумаги доближи най-високото си равнище за годината, а доларът доближи петмесечен връх.

" Биткойнът не се нуждае от доста, с цел да премине през интервал на промяна след такова избухливо показване през първото тримесечие ", сподели Джоел Крюгер, пазарен пълководец в LMAX Group. 

" Икономическите данни на Съединени американски щати в последно време са по-силни, като всичко това продължава да буди безпокойствие, до момента в който инфлацията продължава да бъде проблем. Това докара до преоценка на упованията на Фед, което се показва в необятно търсене на щатски долари. "

Движението на биткойна може да е било засилено от огромен собственик на биткойни, или " кит ", който късно в понеделник вечерта е трансферирал над 4000 биткойна на борсата Bitfinex. Данните от CryptoQuant показват скок в запасите на тази борса - което нормално алармира за усилване на продажбената интензивност - който съответствува с неочаквания спад на цената на биткойн късно вечерта в понеделник.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР